Tosya Şehit Mustafa Kaymakcı Anadolu Lisesi

WEB https://sehitmustafakaymakci.meb.k12.tr
Adres : Bahçelievler Mah. Anadolu Lisesi Sok. No4 Tosya/Kastamonu
VİZYON : ‘‘BİR TOHUMDAN BİN ÇİÇEĞE’’
MİSYON : Okul kültürüne sahip olan ve bunu ahlaki değerleriyle birleştirip ailesine, çevresine ve topluma örnek; Atatürk ilke ve inkılâpları doğrultusunda kendini çağın gereklerine hazırlayan, kimliğine sahip ve değerlerinin farkında olan, vatanına ve milletine bağlı; aldığı sorumlulukları yerine getiren, bilgiyi kullanan, teknolojiden yaralanan, yeteneklerini ortaya koyan ve kendine öz güven kazanmış; sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal etkinliklerle çevresinde ve ülkemizde adından söz ettiren; sevgi, saygı ve hoşgörü değerlerine sahip, çevresine güven ve huzur veren, özgün; Yeni Türkiye’nin inşaası için yüksek öğretim kurumlarına nitelikli bireylerin hazırlandığı bir kurum olmak.
BAŞARILAR :

Biyoloji Laboratuvarı :1
Öğretim Şekli :TAM GÜN-YATILI
Saatler : 8:20/16:10
Bağlantı : Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil : İNGİLİZCE
Isınma : DOĞALGAZ
Lojman : OKULUMUZ ÖĞRETMENLERİNE KALACAK LOJMAN BULUNMAKTADIR. Sayısı:20
Servis : ŞEHİR İÇİ ÖZEL HALK OTOBÜSÜ ve ÖZEL SERVİSLER İLE ULAŞIM SAĞLANMAKTADIR.
Ulaşım : BELEDİYE SERVİSİ ÇALIŞMAKTADIR,AYRICA ÖĞRENCİLER İÇİN ÖZEL SERVİS KULLANILMAKTADIR.
Yerleşim Yeri : İLÇEMİZ 30 BİN NUFUSLU GENİŞ ALANA YAYILMIŞ,GEÇİM KAYNAĞINI GENELLİKLE TARIMLA SAĞLAMAKTADIR.AHŞAP SANAYİİ OLDUKÇA GELİŞEN İLÇEMİZDE ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLANMAKTADIR.İLÇEMİZDE SPORTİF OLARAK BİR STADYUM,BİR EK SAHA,İKİ ADET KAPALI SPOR SALONU,BİR YÜZME HAVUZU,2 ADET HALI SAHA MEVCUTTUR.İL MERKEZİNE 70 KM UZAKLIKTA BULUNMAKTADIR.DOĞASIYLA EŞSİZ GÜZELLİKLERİ OLAN İLÇEMİZDE MESİRE ALANLARI OLDUKÇA FAZLADIR.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İLÇE MERKEZİNE 2 KM MESAFEDEDİR.
Kontenjan Bilgileri : HER YIL 68 KİŞİ KONTENJAN AÇILMAKTADIR.
Taban-Tavan Puan Bilgileri : 97,32-86,67 (2023)
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : %70
Sportif Etkinlikler : FUTBOL,VOLEYBOL,BASKETBOL,GÜREŞ,ATLETİZM,FUTSAL,MASA TENİSİ,BADMINTON
Bilimsel Etkinlikler : TUBİTAK PROJELERİ